Coby Visser

Wandelaar, wandelcoach, Den Haag Marathon-wandeldeel, Couchsurfer en meer

Kruiningen (2016)

Kruiningen, 30 km. In alle vroegte, even na zeven uur vertrek ik richting Zeeland. Vandaag staat Kruiningen op het programma, 30 km.  Het is weer al drie weken geleden, last gehad van de landelijke griep epedimie, "hoe zou het gaan vandaag?" Ik had graag een route van 40 km willen vinden vandaag, maar die kon ik niet vinden in m'n buurt.

Ik was even na negen uur bij de start, half 10 was ik weg. Ze hadden een keurig tafeltje waar je je flyers neer kon leggen. Het zag er goed uit. Wie had dat gedacht dat Kruiningen de primeur zou gaan krijgen van de DHM wandelflyer 2016? Men gaf voor de ochtend droog weer af, maar voor de middag zou het flink gaan regenen en wind. Ach, ik zou het wel zien. Bij de start stond "30k 1x linksaf".

We waren snel het dorp uit, over de grote heen, meteen rechtsaf door de akkers. Aan het eind van de weg links af en kwamen we door Nishoek, over een industrieterrein (overslag bedrijven zo te zien), richting het Kanaal door Zuid Beveland. Voorbij de sluizen sloegen we linksaf terug naar Kruiningen. Precies op 10 km kwam ik terug bij de start. Dat is nog es een route uitzetten!.

Na de rust rechts af, en vrij snel ging het richting de dijk, door het Inkelbos, langs fruitbomen en akkers, naar Waarde. Een waterig zonnetje brak even door. Met de typische molen van Waarde, en een andere rust, waar ik een bospaddenstoel soep bestelde. Erg lekker en goed gevuld. Na de rust ging het vrij snel nu wel echt naar de diek. Langs de buitenkant, langs de zee terug. Dat had heel leuk kunnen zijn, maar de wind stak hier vol op, de regen sloeg toe. ik trok mn regenjas aan, capuchon op en bocht na bocht hoopte ik dat we van die diek af zouden gaan. Maar dat was niet zo. Ik haalde iemand in, die duidelijk schrok, was zo met het weer bezig dat ze niet door had dat ik voorbijkwam. Daarna kon ze me aardig volgen en zo kwam het dat ze me op een gegeven moment riep en aangaf dat ik naar rechts moest, daar zou ik een pijl gemist hebben. Ik over het gras, de diek over. Had ik nu links onder m'n voet een blaar? Inderdaad aan de andere kant stond een pijl, naar links. aan de binnen kant van diek terug liep veel beter. Echter eenmaal in het dorp stonden er geen pijlen meer en zijn we naar de kerk gelopen, waar we de finish vonden. met 28,8 k op mn teller. We hadden toch niet over de diek moeten gaan lopen. Wat die pijl daar dan deed? dat wist men niet......